Timothy naar WK Stacking

De vijftienjarige Castricummer Timothy Ithurbure gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen stacking in Taiwan. Op 11 april vertrekt de nummer twee van Nederland naar het Verre Oosten om ons land op de wereldkaart stacking te zetten. Om zijn reis te bekostigen heeft hij nog wel wat sponsors nodig.

Stacking (stapelen), is een nieuwe sport. Twaalf speciale plastic bekers, de Speed Stacks, moeten zo snel als mogelijk opgezet en afgestapeld worden. Dit jaar Timothy had een nieuwe act; hij loste geblinddoekt een rubik’s cube op. Zijn eerste set bekers kreeg Timothy voor zijn twaalfde verjaardag nadat hij enthousiast was geraakt door een filmpje over stacking op Youtube. Aanvankelijk deed een vriend van hem mee, maar die haakte af toen de vorderingen uitbleven. ,,In het begin breek je het ene na het andere record. Nu doe ik er soms maanden over om een tiende seconde sneller te gaan. Je hebt er veel geduld en uithoudingsvermogen voor nodig.”

Zijn klasgenoten zijn verdeeld over de prestaties van Timothy: ,,Sommigen vinden het een beetje merkwaardig wat ik doe maar omdat ik er zo goed in ben, vinden de meesten het ook wel vet. Anderhalf jaar lang was ik de beste van Nederland maar sinds een tijdje is er een jongen van dertien die net iets sneller is dan ik. Die concurrentie is heel stimulerend, want ik baal ervan en doe er alles aan om die eerste plek weer te veroveren.” Wie hem wil sponsoren kan dat doen door een bijdrage te storten op IBAN NL 70 INGB 0681854731 t.n.v. T.Ithurbure.