Tijs van Marle bij boekhandel Laan tijdens de Kinderboekenweek

Castricum – Op 7 oktober, de eerste zaterdag van de Kinderboekenweek, komt Tijs van Marle om 15.00 uur zijn nieuwste boek ‘Knots en de holenspelen’ (deel 4 van de Knots-serie) presenteren bij boekhandel Laan. Dit deel verschijnt op 2 oktober en is dus supernieuw! Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen, dus een grot voldoet ook!

Je kent Tijs misschien ook wel als scenarioschrijver van Mees Kees, Dummie de Mummie of Superjuffie. Knots is zijn allereerste kinderboek. Over deel 4: Na alle spannende avonturen vindt Knots het jammer om afscheid te nemen van zijn vriend Freddie. Maar wat hij niet weet is dat zijn zusje Tuf hen heeft ingeschreven voor de holenspelen! Opeens moeten Knots en Freddie springende nijlpaarden ontwijken, racen over een glibberige modderzee en touwtrekken met een mammoet. Coach Tuf gaat voor de winst, maar dat is niet gemakkelijk als bijna iedereen valsspeelt. En als de laatste opdracht een gevaar vormt voor kleine sneeuwleeuw Stip, moeten de vrienden alles op alles zetten om de holenspelen te winnen.

Over de Kinderboekenweek

De kinderboekenweek 2023 begint op woensdag 4 oktober en eindigt op zondag 15 oktober. Het thema is: Bij mij thuis. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Deze diversiteit vieren we dit jaar en we praten we over de verschillen en gelijkenissen. Hoe kan dat beter dan met boeken? Want ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod en daardoor stimuleren deze verhalen om het gesprek aan te gaan. Lees over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende huizen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

Sanne Rooseboom heeft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie geschreven. Deze Kinderboekenweek vieren we thuis in alle vormen, met alle verschillen en gelijkenissen. Tijdens de Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober krijg je het Kinderboekenweekgeschenk gratis bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken. Yvonne Jagtenberg,(1967) schreef en tekende veel boeken, onder meer over Hondje, Balotje en Wandert. In 2002 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar gehele oeuvre. Jagtenberg won twee keer op rij een Gouden Penseel: in 2019 voor ‘Mijn wonderlijke oom’ en in 2020 voor ‘Hup Herman!’ Haar prentenboek ‘Ik ben Pippi niet!’ werd in 2022 bekroond met een Bronzen Penseel en is geselecteerd voor de Prentenboek Top 10 van De Nationale Voorleesdagen 2023. (Foto: Bos Media Services)