Thuisbij viert eerste lustrum met open dag

Limmen – Vijf jaar geleden waagde Anette Zeeman een sprong in het diepe: een dagbesteding starten in een gewoon woonhuis. De achterliggende gedachte is het dagelijks leven voort te zetten in een huiselijke omgeving, met daar waar nodig extra zorg en aandacht. Gestart met één bezoekster en inmiddels acht bezoekers per dag en een heel team.

Dankzij steun van mensen, vrijwilligers en donaties heeft Thuisbij Limmen in de afgelopen vijf jaar kunnen realiseren dat menig bezoeker naar huis gaat met een lach op zijn gezicht. ,,Onder het mom van niets moet, beweging hulp in tuin of keuken, goede maaltijd maar vooral aandacht hebben wij het mooiste beroep van de wereld’’, aldus de teamleden. ,,Vrijwilligers die fietsen op de duo-fiets, wandelen of juist tijd hebben voor een spel of praatje, maken dat wij met elkaar voor elkaar zorgen. Laten wij onze klaverjasclub, schilderclub, knutselclub , muziekochtenden en handmassages niet vergeten. Inmiddels hebben wij intern verbouwd en hopen wij nog lang de zorg voor mensen die lijden aan geheugenproblematiek of niet-aangeboren hersenletsel een gezellige dag te kunnen blijven bieden.’’

Het team zet vandaag van 14.00 tot 17.00 uur de deuren van het pand aan de Schoolweg 15 open. Bent u nieuwsgierig geworden hoe Thuisbij draait, dan bent u van harte welkom. Tevens zal een kleine verkoop plaatsvinden van gemaakte en gekregen spullen. De opbrengst daarvan gebruikt men voor de aanschaf van nieuwe materialen of het betalen van dagjes uit. De koffie staat klaar. Neem familie of vrienden mee, zegt het voort! (Foto: aangeleverd)