Team Ralph Tuijn komt aan in Amsterdam na 800 kilometer lange tocht over de Rijn

Zaterdag 24 september kwam Ralph Tuijn, samen met drie andere roeiers, aan bij het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ. Na een week lang non-stop, in afwisselende roeidiensten, de Rijn afgeroeid te hebben, is de tocht van 800 kilometer afgerond. Het team van Ralph Tuijn heeft met deze tocht, samen met hoofdsponsor TriFinance, geld ingezameld voor de strijd tegen de auto-immuunziekte MS. Er kan nog ruim een week gedoneerd worden via de actiepagina, zodat de aandacht die deze tocht genereert nog meer rendeert. Op 3 oktober wordt de totale som bekendgemaakt.

De TriFinance Rijn Challenge liep van Basel (Zwitserland) naar Amsterdam. Ze hebben hiermee een primeur te pakken: dit is de eerste keer dat er vanaf het eerste punt dat de Rijn begaanbaar is tot het einde van de rivier 24 uur per dag geroeid is. Ralph Tuijn: ,,Ik ben erg blij dat ook deze uitdaging succesvol is verlopen. We hebben het echt samen gedaan en ik ben het team dan ook dankbaar. Laten we hopen dat meer mensen zich bewust zijn geworden van MS en ons zullen blijven helpen in de strijd tegen deze ziekte.”

Beroepsavonturier Ralph Tuijn (1971) roeide ruim 30.000 kilometer over oceanen en is een van de vijf personen die meer dan 500 dagen over oceanen roeide. Hij fietste bovendien ruim 100.000 kilometer rond de wereld door meer dan 80 landen. Hij deed diverse Arctische expedities en trotseerde daarbij temperaturen van -50 graden Celsius. Met zijn expedities haalde hij zo’n twee miljoen euro op voor goede doelen.