Team Edwin Ott motoren in Hockenheim

Racingteam Edwin Ott motoren uit Uitgeest met de coureurs Rob Juwett (foto), Alex Ott en Eric Ott hebben afgelopen weekend op het circuit van Hockenheim Duitsland twee wedstrijden verreden voor het kampioenschap in de NK Supercup 1000 (Rob) NK Supercup 600 (Alex Eric).

Rob moest het in de eerste race doen met een zestiende plek, de tweede race eindigde hij als dertiende. ,,Behoorlijk teleurgesteld omdat dit puur aan mezelf lag en niet aan de motor. De motor was voor de race nog goed aangepakt qua vering en motormanagement en daar lag het ook niet aan. Maar ik heb een erg leuke race gereden op een erg gaaf circuit.” In de eerste race ging Eric weg vanaf een matige 23e positie. Eric wist nog een aantal coureurs voorbij te gaan bij het aanremmen maar hij kwam niet heel snel naar voren. Doordat de race vroegtijdig werd gestopt vanwege een valpartij kwam Eric niet verder dan een negentiende plaats. Bij de tweede race hield Eric een beetje afstand omdat de coureurs voor hem niet erg netjes reden en hij het risico van vallen wilde verminderen. Daarna begon Eric aan zijn opmars, ronde naar ronde kwam hij verder naar voren om vervolgens op de elfde positie de finish te passeren.

Alex: ,,Kwalificatie 1 ging geweldig. Mijn snelste tijd van 1.32.5 was zelfs goed voor een voorlopige vierde plaats. Zo snel had ik nog nooit een rondje Hockenheim gereden. Ook in de tweede kwalificatie ging het direct hard met wederom een 1.32.5. Maar na twee hachelijke momentjes, waarbij de laatste echt mazzel was dat ik op de motor bleef zitten, hield ik het voor gezien. Eindresultaat: achtste startplek. De race was kort maar krachtig. Toen ik probeerde een andere rijder in te halen ging het mis. Einde race en een pijnlijke hand. Daardoor kon ik de tweede race niet rijden. Volgende en laatste twee wedstrijden zijn op zaterdag 24 september in Assen, toegang gratis. Foto: Kees Siroo.