TC Uitgeest 65 jaar

Op 22 juli 1949 werd Lawn Tennisclub Uitgeest opgericht, met één tennisbaan midden in het dorp. De tennisclub is nu alweer vele jaren gevestigd op de huidige locatie in de Waldijk met zeven kunstgrasbanen. Deze banen waren de afgelopen weken het toneel van activiteiten met een feestelijk tintje vanwege het 65-jarig jubileum!

 

Clubkampioenschappen

Dit jaar waren de clubkampioenschappen van TC Uitgeest weer een groot succes. De wedstrijdleiding werd uitgedaagd door het nieuwe systeem van de KNLTB, maar alles kwam zoals altijd uiteindelijk goed. Ook het weer werkte mee, zeker de laatste week liet de zon zich volop zien. De spelers zorgden drie weken lang voor spannende wedstrijden, wat oude en ook nieuwe sterren opleverde, zoals de huidige clubkampioenen Stephan Bakker en Mariëlle Stam. Alle deelnemers beleefden veel plezier aan het tennisspel en met name in de weekenden was het TCU tennispark druk bezocht. Tijdens het tweede weekend van het toernooi heeft de club het 65-jarig bestaan goed gevierd. De trainers van TC Uitgeest verzorgden een tennisclinic, er was een barbecue en natuurlijk een gezellige feestavond.

 

Ouder en kind-toernooi

Een fraai sluitstuk van de jubileumfestiviteiten was het ouder en kind-toernooi, gevolgd door een rolstoel clinic. Een mooiere tennisdag konden de deelnemers zich op zondag 28 september niet wensen. Het traditionele toernooi is gespeeld door 45 enthousiaste kinderen met hun al even enthousiaste vader, moeder, opa of oma, tante of buurman. Drie uur lang streden de kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 tegen elkaar in een gemoedelijke en sportieve sfeer. Iedereen werd ontvangen met heerlijke cup cakes en kon ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan genieten van een uiterst luxe lunch. Na de lunch onthulde de tekenwedstrijdwinnares onder luid applaus de nieuwe, hedendaagse muurtekening in de oefenkooi onthuld. De kids kunnen weer doelgericht voor de punten gaan. De kinderen van de middelbare school hebben in de middag meegedaan aan een rolstoelclinic die werd verzorgd door Ronald Vink. Ronald is de bronzen medaille winnaar van de laatste Paralympische Zomerspelen. De deelnemers konden ervaren hoe zwaar rolstoeltennis is – ondanks tweemaal stuiten van de bal – en hoeveel plezier dit tegelijkertijd geeft. TC Uitgeest maakt zich nu op voor de activiteiten in de komende wintermaanden, zoals De Leeuw van Uitgeest in het weekend van 4-5 oktober!