TC Bakkum goed vertegenwoordigd op NJK

Bakkum/Hilversum – Bij de onlangs in Hilversum gehouden Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) tennis was TC Bakkum goed vertegenwoordigd. Binnen elke leeftijdscategorie kunnen de 32 hoogst genoteerde jeugdspelers deelnemen aan dit kampioenschap. Deze ranking verdienen de spelers en speelsters door deel te nemen aan Jeugd Ranglijst Toernooien (JRT). Vier leden van TC Bakkum kwamen in Hilversum in actie.

In de categorie meisjes t/m 18 jaar had Isa Kiebert zich wel geplaatst maar ze kom helaas niet deelnemen aan deze kampioenschappen in verband met een al geplande vakantie. Bij de meisjes tot en met 14 jaar hadden twee leden van TC Bakkum zich geplaatst; Jinte de Boer en Safien Boulonois. Jinte de Boer had, als gevolg van haar eerdere prestaties in de JRT- toernooien, een beschermde status en was als zevende geplaatst. Safien Boulonois had zich als nummer 29 van de ranglijst geplaatst voor dit evenement. Jinte moest na twee goede overwinningen in twee sets uiteindelijk in de kwartfinale het onderspit delven tegen de latere finaliste Dilara Okur uit Naaldwijk.

Dubbel

In de damesdubbel greep Jinte met haar partner Loes Ebeling Koning net naast de damesdubbeltitel. De TC Bakkumdame verloor met haar partner een bijzonder spannende finale met 7-10 in de derde set. Safien Boulonois begon aan het kampioenschap met een mooie overwinning in het toernooi voorafgaande aan het NJK. Na een keurige overwinning in de eerste ronde verloor ze nipt de strijd voor een plek in de kwartfinale (5-7/4-6). In de damesdubbel verloor ze de halve finale van haar clubgenoot Jinte de Boer.

Bij de jongens tot en met 14 jaar had Kiet Janssen zich voor bij de laatste 32 in zijn leeftijd geplaatst. Kiet verloor de eerste ronde in het enkelspel en in het dubbelspel. Bij de jongens tot en met 12 jaar hadden twee TC Bakkum jeugdspelers zich geplaatst. Dat waren Jesper Aarsen, de nummer 10 van de Nationale Jeugd Ranglijst en Levi Veldhuis, nummer 11 van diezelfde lijst. Jesper en Levi verloren beide in een spannende wedstrijd de eerste ronde. In de jongensdubbel konden ze hun beschermde status (vierde geplaatst) helaas niet waarmaken. Ze verloren de strijd om een plaats in de kwartfinale met 8-10 in de derde set.

Uitdaging

Het is een mooie uitdaging voor deze spelers, TC Bakkum en trainer Geert Koeman om er hard aan te werken dat deze groep TC Bakkum jeugdspelers zich het volgende jaar weer weet te plaatsen voor het NJK. Daarnaast wordt er hard gewerkt door onder meer Renske Koomen, Lynn Groen, Maria Weda, Anne Jonkman en Malena Zamorrano om zich het volgende jaar ook te plaatsen voor het NJK. (Foto: Pixabay)