Tarzan in Theater Koningsduyn

Castricum – Op zondag 30 augustus om 15.30 uur verandert Theater Koningsduyn in de jungle waar de tienjarige Tarzan een groot avontuur beleeft. Deze door Toonbeeld Geesterhage georganiseerde prachtige poppentheatervoorstelling vertelt het verhaal verteld van een gorillamoeder die zich ontfermt over een in de jungle achtergelaten baby. Ze geeft het kind de naam Tarzan. Dan verschijnt na tien jaar tante Jane in de jungle, op zoek naar het vermiste kind van haar zus. Tarzan, die inmiddels een vrolijk apenleven leidt, is nieuwsgierig naar andere mensen. Zo gaan die dingen nu eenmaal. Gorillamoeder Kala besluit dat Tarzan mensen moet leren kennen. En dan komt er een zeer verrassende aap uit de mouw!

Jane wordt gespeeld door Ila van der Pouw; de dieren en later ook de mensen zijn allemaal erg goed gemaakte poppen. Van der Pouw bespeelt die zelf door haar arm of hand in hun rug of hoofd te schuiven. Dat doet ze erg goed. Ze geeft de poppen haar eigen stem en niemand heeft door dat ze zelf praat en niet de poppen. Een voorstelling over wie je bent, waar je thuishoort maar bovenal over de moed om voor jezelf te kiezen. Ila van der Pouw verbaast al jaren haar publiek van Stadskanaal tot Shanghai met de schijnbaar moeiteloze wijze waarop zij haar expressieve poppen tot leven laat komen. Met ‘Tarzan’ bewijst ze opnieuw tot de top van het Nederlandse poppenspel te behoren.

‘Tarzan’ is voor kinderen vanaf 6 jaar, hun ouders en grootouders. De voorstelling duurt een uur. Kaarten worden uitsluitend via het internet verkocht. De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en de spelers staat voorop. Tijdens het gehele theaterbezoek wordt rekening gehouden met de anderhalvemeterregel en er zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. Ga naar www.toonbeeld.tv/voorstellingen voor het reserveren van kaarten. (Foto: aangeleverd)