Take Care Castricum

Castricum – De Castricummers Marieke Hildenbrant en Maaike Jongbloed zijn afgelopen weekend Take Care Castricum gestart. Met dit initiatief willen ze vraag en aanbod in de zorg verbinden die is ontstaan door het coronavirus in de regio. Denk aan kinderopvang voor kinderen van zorgpersoneel, (in)directe hulp in de zorg, boodschappen doen voor ouderen, chauffeursdiensten en wellicht op een later moment concrete hulp aan ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

Toen de regering haar eerste maatregelen nam, voelden Marieke en Maaike dat ze zich graag wilden inzetten voor de zorgverleners en zorgbehoevenden in de regio.
Ze deelden hun ideeën met anderen en kregen regelmatig de reactie: „Ik wil ook bijdragen, waar kan ik me melden?” Ook hoorden ze vaak: „Ik wil graag helpen, maar wat kan ik concreet doen? Deze reacties hebben ervoor gezorgd dat Take Care Castricum is gestart.

Wie kan er contact zoeken met Take Care Castricum? Inwoners van Castricum en omstreken, zorginstellingen of particulieren met een zorgvraag en andere vergelijkbare initiatieven. Inwoners kunnen zich aanmelden voor het bieden van praktische hulp. Take Care Castricum ontvangt graag een omschrijving van wat men bij wil dragen, hoeveel uur  per week men beschikbaar is en welke dagen. Ook komt Take Care graag in contact met andere initiatieven gestart in verband met het coronavirus.

Marieke en Maaike gaan de komende dagen actief contacten leggen met verschillende zorginstellingen en instanties in de regio om de hulpvraag te inventariseren. Het e-mailadres van Take Care Castricum: takecarecastricum@gmail.com. Naast Facebook is Take Care Castricum ook te volgen op Instagram.