Tafelen voor de Vastenactie

Op zondag 7 april kan iedereen deelnemen aan het initiatief: ‘Tafelen voor de Vastenactie’. De actie vindt plaats in Limmen en Akersloot. Er hebben zich tot nu toe meer dan genoeg kokken en kokkinnen aangemeld om hun huis en tafel beschikbaar te stellen voor het verzorgen van een driegangenmenu. Tot 5 april kan men opgeven om hier aan deel te nemen.
Het idee is dat de deelnemer een driegangendiner gaat houden op drie verschillende adressen in Limmen of Akersloot. Dit gaat gebeuren op zondag 7 april. Deelnemers melden zich dan om 17.00 uur aan op de pastorie van de parochie, betalen voor het driegangendiner € 12,- en worden dan – in koppeltjes van twee – naar een bepaald adres gestuurd voor het voorgerecht. Na het voorgerecht krijgt men – op de afgesproken tijd – als koppel een envelop met het adres waar het hoofdgerecht genuttigd kan worden. En daarna krijgt men het adres voor het toetje. Diegene die de gasten ontvangt, krijgt dus drie keer twee koppeltjes van twee mensen op bezoek. De gastheer en -vrouw eten natuurlijk zelf ook mee. Een initiatief waar iedereen aan mee kan doen.

Bij het ‘Tafelen voor de Vastenactie’ (in Akersloot ook bekend als ‘Walking Dinner’) gaat het om de verbondenheid met elkaar en dat gebeurt als gevers en ontvangers samen komen. En het gaat deze actie om de verbondenheid met het Vastenactie-project voor Burkina Faso om meisjes betere kansen te geven en deel te laten nemen aan het onderwijs door het verstrekken van wasbaar maandverband.

‘Tafelen voor de Vastenactie’ vindt plaats op zondag 7 april vanaf 17.00 uur. Geef je snel op. Aanmelden voor Limmen kan bij: pastor@corneliuskerk-limmen.nl of tel. 072-5051275.

Wie mee wil doen in Akersloot kan mailen naar: aemmswart@hotmail.com of tel. 0251-310505. Informatie en spelregels ontvangt men daarna.

(Foto: aangeleverd)