Taakstraf en boete voor Robin Martens

Castricum – Robin Martens (27) heeft zich dinsdag 19 november moeten verantwoorden aan het Openbaar Ministerie in Noord-Holland. Na een gesloten hoorzitting is besloten dat de actrice een taakstraf van 45 uur moet voldoen. Daarnaast moet Robin een schadevergoeding van 300 euro betalen aan de benadeelde partij, zo laat het OM weten aan RTL Boulevard.

De officier van justitie heeft vastgesteld dat Robin zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van een ambtenaar in functie. “Door geweld te gebruiken tegen een politieagent is de verdachte ernstig over de schreef gegaan”, zo valt te lezen in een verklaring. Ook heeft de actrice afstand gedaan van de mogelijkheid om in verzet te gaan. Hierdoor is de beslissing van het OM onherroepelijk.

De actrice kwam onlangs in opspraak omdat ze betrokken was bij een incident met de politie in Castricum. Robin zou onder invloed van drank een agent in het gezicht hebben geslagen. De voormalige GTST-coryfee heeft altijd met klem ontkend een politieagent tijdens een opstootje op straat te hebben geslagen. Volgens haar gaat het om een duw omdat ze een 17-jarige vriend wilde beschermen.