Swingen in Geesterhage

Castricum – Op zaterdagavond 14 maart presenteert muziekvereniging de Molenwiek haar kunnen tijdens een feestelijke muziekavond in foyer de Heerlykhyd in Geesterhage.

De Molenwiek, de minst bekende muziekvereniging van Castricum is springlevend en dat is te beleven tijdens deze avond. Met een vijftal uiteenlopende optredens kunt u genieten van zang, oude stijl jazz, Ierse muziek, rock-‘n-roll en een boerenkapel. De Molenwiek is een vereniging die een muziekgebouw beheert waar verschillende muziekgroepen gebruik van maken. Zonder winstbejag krijgen de gebruikers de kans om zich muzikaal te ontwikkelen.

Het bal wordt geopend door muziekschool Miranda Zuurbier. De leerlingen geven een optreden met up-tempo liedjes die ze zelf hebben uitgekozen. Na deze jonge talenten komt de oudere garde door middel van oude stijl jazzorkest Dixiefun ten tonele. Met muziek uit het begin van de vorige eeuw is de foyer al snel veranderd in een jazzclub. Ar Ketia, oftewel de Kelten, is een band van zeven personen die u meeneemt met hun muziek naar Ierland, Schotland en Bretagne. Als Ar Ketia speelt is een Ierse pub niet ver weg. Boerenkapel de Kinkeluters speelt overal met hun onvervalste feestmuziek. Ze spelen alles, maakt niet uit, ook opera en alles uit het hoofd. Vanderven, de rock-‘n-rollband van de familie van der Ven hebben, op één na, allemaal de zelfde achternaam. Met uitstapjes naar rhythm and blues, country en swing is deze band een uitnodiging naar de dansvloer.

Deze bijzondere muziekavond van muziekvereniging de Molenwiek vindt plaats op zaterdagavond 14 maart vanaf 19.30 uur in de gezellige foyer de Heerlykhyd van Geesterhage in Castricum. Toegang gratis. (Foto: aangeleverd)