Sweelinck Barokorkest in Cultuurkoepel

Heiloo – De programmeurs van de Cultuurkoepel krijgen regelmatig juweeltjes langs die een breed publiek verdienen en prachtig passen in de Koepelprogrammering. Onder het motto ‘Koepel Keuze’ brengt de Koepel daarom een serie optredens, waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vond. Dit keer het Sweelinck Barokorkest, het orkest van de afdeling oude muziek van het Conservatorium van Amsterdam, waar de Cultuurkoepel een innige samenwerking mee heeft.

Door de vestiging van Pietro Locatelli in Amsterdam werd die stad een muzikaal centrum van betekenis. Locatelli begon namelijk een uitgeverij voor bladmuziek die internationaal aanzien genoot. Het programma bestaat uit werken van componisten die daarvan profiteerden en van Locatelli zelf. Ster-violist Emmanuel Resche-Caserta leidt vanaf de aanvoerdersstoel.

Zondag 13 februari aanstaande om 15.15 uur. Wilt u verzekerd zijn van een plaats, reserveer dan uw kaarten à 2,50 euro via www.cultuurkoepelheiloo.nl of koop ze bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus te Heiloo. (Foto: aangeleverd)