Succesvolle toestelkampioenschappen voor DOS Castricum

Castricum – Zondag werden in Beverwijk de toestelkampioenschappen turnen gehouden. Bij deze wedstrijd komen de meiden uit op twee zelfgekozen toestellen. De eerste wedstrijd was het op baan één de beurt aan Fleur Denneman, Isabel Stein, Maud Marquilhas, Jill de Ruijter en Elise Geurtsen (Niveau 6). Op de andere baan mocht Tessa Schermer (Jeugd F) haar favoriete toestellen turnen. De prijsuitreiking begon ijzersterk met het toestel sprong; hier was het goud voor Jill, zilver voor Isabel en brons voor Tessa. Daarnaast nam Maud het brons mee naar huis voor een vierde plek op de vloer. De stabiliteit op balk leverde Tessa haar tweede medaille van de dag op, een zilveren won zij op dit toestel.

Hierna waren Amber Schermer (Junior G), Féline Denneman, Jolijn Kronenberg, Lucille Glorie (Jeugd G), Feline van Graas en Iris Spil (Niveau 5) aan de beurt. Ook zij turnden op hun lievelingsonderdelen en dat was te zien! Lucille won een terechte zilveren medaille voor haar sprong, Féline won zilver en Feline won goud door hun prachtige brugoefeningen. Amber liet een geweldige show op vloer zien die werd beloond met het zilver.

Van links naar rechts: Jolijn, Lucille, Iris, Feline, Féline en Amber. (Foto: Stijne de Winter)

De club sloot de dag af met Evie Teeuwen, Roos Rote, Warea Antipin (Niveau 7) en Sophie Denneman (Junior E). Ook zij lieten zien dat ze de goede toestellen hadden uitgekozen en dat resulteerde in nóg meer medailles deze dag. Warea liet een strakke brugoefening zien die haar een zilveren medaille opleverde, vervolgens kreeg ze daar het goud naast gehangen voor een vrijwel perfecte sprong. Evie bleef stabiel op balk staan en kreeg daar een zilveren medaille voor. Als laatste liet ook Sophie zien dat ze goede toestelkeuzes had gemaakt, zij ging naar huis met twee medailles. Een zilveren op de balk en een gouden voor haar vloeroefening. Met een totaal van veertien medailles kijkt DOS Castricum terug op een zeer succesvolle wedstrijddag.

Foto boven:
Van links naar rechts: boven Féline en Lucille, onder Amber, Iris, Feline en Jolijn. (Foto: Stijne de Winter)