Succesvol schoolkorfbaltoernooi

Zaterdag 20 mei stond in het teken van het Uitgeester schoolkorfbalkampioenschap. De afgelopen weken verzorgden diverse vrijwilligers van KV Stormvogels een aantal gymlessen bij de basisscholen welke met veel enthousiasme werden ontvangen. Naar aanleiding hiervan hadden zich twaalf teams ingeschreven vanuit de groepen 4, 5 en 6 . De Binnenmeer, de Kornak, de Molenhoek en de Wissel werden goed vertegenwoordigd.

De stralende zaterdag werd aangevangen met een spellenochtend voor de allerkleinsten.  Onder grote belangstelling werd een spellencircuit afgelegd waar na afloop een diploma kon worden verdiend. Meer dan 30 kinderen gingen de uitdaging aan en uiteindelijk waren alle deelnemers geslaagd.

In de middag barstte de strijd los wat betreft de titel scholenkampioen van Uitgeest.  In drie poules van vier teams werden er spannende wedstrijden gespeeld, waarbij het spelplezier voorop stond.

De kinderen genoten zichtbaar en de oeh’s en ah’s klonken alom bij het aanwezige publiek.

In de categorie groep 4 was de Molenhoek de sterkste, bij de categorie groep 5 was het de Wissel die won en categorie groep 6 werd ook overtuigend gewonnen door de Wissel. Toch was het uiteindelijk de Binnenmeer die er met de beker vandoor ging

De organisatie kijkt terug op een succesvolle dag en ziet de scholen volgend jaar graag weer terugkomen.