Studenten ontwerpen Vacu-More

In het laatste jaar van hun studie Technische Bedrijfskunde kregen ze de opdracht om een duurzaam product te bedenken. Het viertal Zoë Lascaris, Freddie van der Kuij, Remco Scholten en Stan Beltz, waarvan de eerste uit Castricum, ging aan de slag en ze zijn trots op het eindresultaat: de Vacu-More.

Een vacuüm deksel waarmee voedsel wel tot vijf maal zolang bewaard kan blijven. “Het idee berust op het principe van de vacuümkurk die we kennen van wijnflessen. Zo’n dop gebruiken we er ook bij. Echter, deze wordt in het midden van onze eigen ontworpen siliconen deksel geplaatst. Voedselveilige siliconen. De deksel past op bijna alle potten die te koop zijn in de supermarkt. Eenmaal geplaatst, zuig je de zuurstof eruit en klaar. De pot kan in de koelkast.” De Vacu-More is speciaal ontworpen van gerecyclede materialen. Hierdoor sluit het perfect aan op de steeds belangrijker wordende duurzame trend.

Het project waar de studenten aan mee doen, valt onder de stichting Jong Ondernemen. Het product moest maatschappelijk verantwoord, duurzaam en innovatief zijn. De groep zag dit project als een uitgelezen kans om iets tegen voedselverspilling te doen, want er wordt jaarlijks nog veel voedsel weggegooid. Met dit verzonnen product proberen zij hun eigen steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Vrijdag 19 januari staat de groep op de markt in Castricum om hun product te verkopen. Liefhebbers kunnen alvast een kijkje nemen op de website: www.vacu-more.nl. De groep houdt de actie ‘BTW: weg ermee!’ tot het einde van hun project, dat loopt tot 24 januari.