Stichting ’t Dierenduintje zoekt vrijwillige vervangende beheerders

Castricum – Fred en Willa Bakker hebben in de loop der jaren een mooie kinderboerderij neergezet. Omdat ze het zelf wat rustiger aan willen gaan doen, zoeken ze vrijwilligers die als vervangend beheerder aan de slag willen gaan. De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van het terrein, het verzorgen van de dieren, het ontvangen van de bezoekers en het onderhouden van de tuin.

Een stuk braakliggende grond werd door Fred en Willa samen met een groep vrijwilligers omgetoverd tot een paradijsje voor de huidige bewoners; varkens, geiten, schapen, ganzen, kippen, eenden, poezen en konijnen. De visie ‘Heb eerbied voor alles wat leeft, groeit en bloeit’ is in alles terug te vinden. Alle dieren genieten van een mooie oude dag, met een dierwaardig afscheid in eigen stal. Daarnaast zijn er een mooie bloementuin, vlindertuin, boomgaard en paddenpoel. Het dierenduintje krijgt geen subsidie, het draait geheel op giften en donateurs.

Passie voor dieren

Na al die jaren elke dag hard werken willen Fred en Willa de vrijheid hebben om niet meer elke dag op de kinderboerderij aanwezig te moeten zijn. ,,We zoeken mensen met een passie voor dieren, die onze visie willen doorzetten. Het bieden van een goed tehuis voor onze dieren is van belang. Het zou jammer zijn als we na zoveel jaar de deuren moeten sluiten, omdat we het zelf niet meer kunnen volhouden. Dus we hopen echt dat er iemand is die dezelfde passie heeft als wij hebben. We dragen de verantwoordelijkheid tot het alleen draaien pas over als men goed ingewerkt is. Te denken is aan een serieus persoon die in de toekomst zelf beheerder wilt worden, een zorginstelling die een zorgboerderij wil opzetten, een pensionaris ofzo.’’

De ideale vrijwilliger is iemand die affiniteit heeft met natuur en dieren, die sociaal is en vrijwilligers kan aansturen en begeleiden in hun taken. De boerderij is voor bezoekers geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Je begint als vrijwilliger om 09.30 met het schoonmaken en voeren en om 15.00 uur sluit je af. Neem contact op met Fred Bakker op telefoonnummer 06 20745693 of stuur een bericht via www.dierenduintje.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)