Stichting Eritrea Hagez komt naar De Groene Ezel

Stichting Eritrea Hagez komt zich zaterdag 23 februari presenteren in Kringloopwinkel De Groene Ezel in Heemskerk tijdens de openingstijden van 10.00 tot 14.00 uur. Zij vertellen bezoekers graag meer over de stichting en staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Deze stichting zamelt geld in om klinieken en een weeshuis in Eritrea te ondersteunen. Ook andere activiteiten voor de meest kwetsbaren kunnen rekenen op hun hulp.
In het plaatsje Hebo runt een groep zusters een weeshuis waar ongeveer veertig baby’s worden opgevangen van wie de moeder tijdens de bevalling is overleden. De traditie wil dat het eerste kind wordt geboren in het huis van de moeder. Als alles goed gaat is dat een mooie traditie. Vaak gaat het echter helaas mis door de vaak gebrekkige hygiënische situatie in de dorpen.
Met de zusters wordt overlegd waar het meest behoefte aan is. Er wordt geen geld gegeven; de benodigde spullen worden door de stichting aangeschaft in het land zelf, zodat niets aan de strijkstok blijft hangen. Meer informatie over deze stichting is te vinden op www.eritreahagez.nl Kringloopwinkel De Groene Ezel is gevestigd aan de Lijnbaan 12-14 in Heemskerk. (Foto: aangeleverd)