Starfish maakt debuutalbum met steun van fans

Castricum – Vóór 31 augustus moet het gebeuren. Op die dag moet de Castricumse band Starfish het doel van hun crowdfunding halen. Het zomerse viertal heeft de crowdfundingsactie opgezet om hun debuutalbum te financieren dat op 8 april 2023 uitkomt.

De mannen van Starfish zitten nog midden in het festivalseizoen, maar achter de schermen werken ze al hard aan het debuutalbum dat begin volgend jaar uitkomt. De muziek laat zich het best omschrijven als een zomerse cocktail van reggae, surfrock en pop. Het viertal komt uit Castricum, Heemskerk en Haarlem, maar toert de laatste jaren door heel het land (en daar voorbij). Zo trad de band vorige maand nog op tijdens het Young Art Festival in Beverwijk en aan de andere kant van het land op de Zwarte Cross.

Debuutalbum

Voor het album dat op 8 april 2023 uitkomt, werkt de band samen met hun vaste producer Jasper Zuidervaart (onder meer bekend van Chef’Special, Jeangu Macrooy en Jack & The Weatherman). De band heeft tot nu toe een aantal singles en EP’s uitgebracht. ,,Dat is natuurlijk ook super gaaf. Onze single No Rasta werd bijvoorbeeld leuk opgepakt door Giel Beelen [toen nog radio DJ bij 3FM]’’, zegt zanger Mats Admiraal. Het opnemen van een eigen album is de volgende stap. Tussen de optredens door werkt de band aan nieuwe nummers, die nog niemand heeft gehoord.

Crowdfunding

Het maken van een album is best prijzig en daarom zijn de jongens een crowdfundingsactie gestart via het platform Voordekunst. ,,Mensen die het leuk vinden, kunnen alvast een LP of cd’tje bestellen. Zo steun je ons en heb je als eerste het album als het uitkomt!’’, legt drummer Elmar Lambers uit. De teller voor de crowdfunding staat op het moment van schrijven op 57%. De band heeft tot 31 augustus de tijd om die meter vol te maken. ,,De eindstreep is in zicht, dus we hopen dat mensen ons nog naar de finish juichen met een donatie.’’ Je kunt de band al vanaf 10 euro steunen via bit.ly/StarfishvoordeKunst (let op de hoofdletters) of op www.voordekunst.nl. Op vrijdag 26 augustus speelt Starfish op Bakkum Vertelt. Kijk op www.starfishmusic.nl voor meer optredens. (Foto: Alex Metzelaar)