Springplank Voorleesdagen

Castricum – Van donderdag 23 januari tot en met 30 januari wordt er bij speelvereniging de Springplank extra aandacht besteed aan het voorlezen en wordt er bij het verhaal geknutseld, liedjes gezongen en/ of spelletjes gedaan. Dit gebeurt zowel op de peuterochtenden op maandag, dinsdag en donderdag als bij het ouder-kindcafé op vrijdag 24 januari en woensdag 29 januari. (Groot)ouders met hun (klein)kind van baby tot 4 jaar zijn hierbij van harte welkom.

In het kader van de Nationale Voorleesdagen wordt er deze week extra voorgelezen en gewerkt aan de hand van het verhaal. Op die manier staat het voorlezen deze week centraal. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de boekjes van de Prentenboek Top Tien 2020. Daarnaast is er uiteraard voldoende gelegenheid om vrij te spelen met het uitdagende speelgoed en nieuwe vriendjes te maken.

De peuterochtenden zijn voor peuters van 2 tot 4 jaar. Peuters kunnen samen met een (groot)ouder ‘losse’ ochtenden meedraaien. Aanmelden is noodzakelijk om teleurstelling te voorkomen.

Het ouder-kindcafé is voor ouders met hun baby’s en dreumesen tot 2 jaar. De even weken op vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur en in de oneven weken van 9.00 tot 11.30 uur. (Gesloten in de schoolvakanties.)

De nieuwe locatie van de Springplank, het Buurt en Biljartcentrum, is te vinden aan de Van Speykkade 61 in Castricum. Meer informatie over de Springplank is te vinden via DeSpringplankCastricum op Facebook en de nieuwe website www.springplankcastricum.nl. (Foto: aangeleverd)