‘Spring is in the Air’-jeugdevenement Croonenburg daverend succes

Castricum – Zaterdag vond het ‘Spring is in the Air’-jeugdevenement plaats bij volleybalvereniging Croonenburg. Het merendeel van de jeugdleden was vanaf 15.45 uur in de zaal om na een warming up ‘van links naar rechts’ in gemixte teams de onderlinge strijd aan te gaan.

De MA+MB-poule was gevuld met de teams Lightning, Sun, Comets, Rainbow en Team Rockets. Bij de CMV-MC poule streden de Wolven, Tijgers, Beren, Leeuwen en Dingo’s om de meeste punten. De Comets en de Beren waren de twee teams die na een spannende strijd als winnaars uit de bus kwamen. Na het ‘diner à la patata’ was het tijd voor een potje glow-in-the-dark-volleybal. De deelnemers betraden de geheel verduisterde zaal eerst nog wat schichtig met shirts, broekjes en sokken die fel oplichtten in de blacklights.

Iedereen was alleen nog te herkennen aan de weerkaatsing van de kleding en de kunstzinnige uitingen van opgebrachte glow-in-the-dark-make-up. De lijnen, palen en netten waren afgeplakt en beter zichtbaar dan ooit. Maar wie aan de overkant in het veld stond te glowen, bleek een raadsel. De bal vloog als een razende komeet door de lucht. De oriëntatie was wat lastig, maar het plezier er niet minder om. Na deze bijzondere wedstrijd volgde een pubquiz, die door de Smarty Pants werd gewonnen. Petje af ook voor de andere teams, die met een nek-aan-nekrace net niet de voorsprong wisten af te pakken. En het moet gezegd worden: de leiding heeft van het enthousiasme genoten! (Foto: Elzo Oosterom)