Spinnen inspireren

Zondag 14 augustus vanaf 14.00 uur komt de Griekse mythe van Arachne (oudgrieks voor Spin) tot leven bij Atelier voorheen Blinckers op het strandplateau. Tijdens de finesage van de Italiaanse kunstenares Sabrina Tacci, speelt Eva Boon opnieuw haar mythische klanken. Tacci maakt een ‘live painting’ geïnspireerd door de Griekse Mythe van Athena en Arachne.

De Mythe: Arachne kon buitengewoon goed spinnen en weven. De godin Athena kreeg daar lucht van en gaf haar les waardoor haar werken fabelachtig van schoonheid werden. Arachne werd hoogmoedig en ontkende les te hebben gehad van Athene. De godin werd woedend en veranderde het meisje in de spin die bij velen angst en afschuw opwekt, maar die wel altijd kunstig zou blijven weven.

Boon: ,,Als ik mijn muziek maak zie ik draden, klanken vullen de ruimte, weven een web of wijzen de weg, verbinden. De viltkunst van Jantine Hos en de spinnen op het dak, de ‘oervrouw’ aan de gevel van het atelier opgeteld bij de verbinding die de kunstenaars aangaan, inspireerden Eva en Sabrina tot een performance waar ook de leden van het kunstenaarscollectief CAKtwo en Jantine Hos aan zullen deelnemen.