Speciale activiteiten voor Jonge Redders

Castricum – Ter compensatie van de gemiste trainingen in het zwembad konden de Jonge Redders van de Castricumse Reddingsbrigade op zaterdag 11 juli genieten van een aantal prachtige activiteiten op het strand. Net als voor vele sporters kwam ook voor hen enkele maanden geleden abrupt een einde aan de sportactiviteiten. Alle sportactiviteiten in zwembad De Witte Brug moesten stilgelegd worden. Dat gold uiteraard ook voor de trainingen van de jeugdleden van de Castricumse Reddingsbrigade. Op 11 juli genoten ze voor het eerst weer van in dit geval, zon, zee en strand.

Alle Jonge Redders waren uitgenodigd om deel te nemen aan een aantal speciale activiteiten op het strand. Evenementenbureau De Jongens Uit Schoorl had een programma uitgezet. Ze verdeelden de groep van vijfentwintig Jonge Redders in twee groepen. De ene groep begon met een les golfsurfen en de andere groep ging brandingraften. Alle deelnemers droegen een wetsuit. Ze kregen op voorhand duidelijke instructies mee. Halverwege ruilden ze van activiteit. Daar waar je in het eerste deel met een grote groep in een flinke raft zat, moest je in het tweede gedeelte zelfstandig op een surfboard de branding trotseren. En vice versa. Onder goede weersomstandigheden werd overduidelijk volop genoten. De groep sloot de actieve middag gezamenlijk af met het eten van friet, aangeboden door strandpaviljoen Zeezicht.

De jongste leden van de Castricumse Reddingsbrigade, in de leeftijdscategorie van 8 tot 13 jaar, vormen de Jonge Redders. Ze trainen normaliter in de periode van september tot en met mei iedere zaterdagmiddag gedurende een uur om de beginvaardigheden onder de knie te krijgen voor een verdere carrière bij de Reddingsbrigade. Meer informatie over de Jonge Redders en over de Castricumse Reddingsbrigade is op castricum.reddingsbrigade.nl te vinden. (Foto: Raoul van Eijk)