Speciaal aandenken voor Wereldkwartet TV De Dog

Met het glas nog in de hand na het uitspreken van de nieuwjaarstoespraak vroeg burgemeester verkleij vijf Uitgeesters naar voren om ze nog eens de waardering te geven voor hun wereldse prestatie afgelopen jaar.

Ronald Vlieland, Dennis Bakkum, Kees Beentjes, Rob Klaver en de onmisbare reserve Maarten Koelman van tennisvereniging De Dog verbeterden het wereldduurrecord dubbeltennis en zamelden daarmee 50.000 euro in voor de stichting Rett.

Verkleij: ,, Wij hebben dankzij jullie goede gevoel voor p.r. al vanaf het voorjaar van alles kunnen lezen en horen over jullie voorbereidingen op de poging het Wereldduurrecord dubbelspel tennis te verbeteren. Wij konden toen met zijn allen waarschijnlijk niet vermoeden tot wat een bijzonder evenement dat zou uitgroeien! Op elk van de drie dagen van jullie aanval op dat record ben ik bij TV De Dog gaan kijken om jullie een hart onder de riem te steken. Met de dag leek jullie enthousiasme en dat van de toeschouwers wel toe te nemen. Zeker ook dankzij de geweldige entourage van toernooien, sportclinics en live muziek. Met als ongelofelijke hoogtepunt natuurlijk het volmaken van de 62 uur en het behalen van een vermelding in het Guinness Book of World Records. Met de aandacht van allerlei media, tot aan de landelijke televisie toe, hebben jullie als wereldkwartet van TV De Dog ons dorp Uitgeest ‘op de kaart gezet’. Dat is op zich al iets om trots op te zijn. Maar waar ik me het meest over verheug dat is de onvoorwaardelijke inzet die de inwoners van Uitgeest voor elkaar weten op te brengen. Want nog mooier dan jullie wereldduurrecord is het misschien toch wel dat jullie met je actie maar liefst ruim 50.000 euro voor de stichting Terre-Rett syndroom bij elkaar hebben getennist. En de saamhorigheid en gemeenschapszin die ik in die knotsgekke tennisdagen heb waargenomen was werkelijk onbetaalbaar. Wij zijn trots op jullie!’’ (foto: Ger Bus)