Spartaan ´20 winnaar E-Top Tournament

Spartaan´20 heeft de vierde editie van het Johanna´s Hof E-Top Tournament gewonnen door Volendam met 3-2 te verslaan. Daarmee maakten de Rotterdammers hun favorietenrol meer dan waar. In een zinderende finale maakte Spartaan´20 een 2-0 achterstand goed. Na het laatste fluitsignaal barstte een orkaan van vreugde los.

Spartaan´20 rekende in de kruisfinales af met AFC´34 en BFC, al hadden de Rotterdamse talenten strafschoppen nodig om outsider BFC van een finaleplaats af te houden. Volendam, spelend in dezelfde poule als Spartaan´20, was overtuigend poulewinnaar geworden. In de kwartfinale maakte Volendam indruk door Alphense Boys met maar liefst 7-0 te verslaan. Een prestatie van formaat, want ook Alphense Boys werd door de kenners getipt als finalist.

Ook in de halve finale tegen De Foresters (0-4 winst) maakte Volendam indruk. De poulewedstrijd tussen Spartaan´20 en Volendam leverde geen doelpunten op, maar dat was in de spectaculaire finale dus wel anders. Volendam maakte ook in de finale zijn reputatie als makkelijk scorende ploeg meer dan waar. Billy van Duijl, die zich kroonde tot topscorer van het toernooi, bezorgde zijn ploeg een 2-0 voorsprong, maar die marge bleek niet genoeg om de kolossale wisselbeker mee naar Volendam te mogen nemen. Spartaan´20 had hun productieve bui voor het laatst bewaard. In de vijf wedstrijden op weg naar de finale scoorde Spartaan´20 slechts vijf keer.

In de finale maakte de 2-0 achterstand ongekende krachten los bij de voetballers uit Rotterdam-Zuid. Na de magistrale gelijkmaker drukte Spartaan´20 het gaspedaal nog verder in en met succes. BFC won de troostfinale van De Foresters na strafschoppen en eindigde zonder een nederlaag als derde. FC Castricum moest genoegen nemen met een vierde plaats in de schaduwkampioenspoule. De amateurs van Sparta wonnen de sportiviteitsprijs. Volendam-aanvaller Billy van Duijl werd topscorer van het toernooi. BFC-doelman Max Snell mocht de prijs voor beste keeper van het toernooi in ontvangst nemen en zijn ploeggenoot Alex Messori werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Foto: Paul van der Molen.