Spaarne Gasthuis bedankt voor alle hulp en begrip

Regio – Het Spaarne Gasthuis (Haarlem/Hoofddorp) bedankt alle inwoners en ondernemers uit de regio voor alle hulp die is aangeboden sinds de uitbraak van het coronavirus. “We zijn overstelpt met geschenken en aanbiedingen van hulp. Dit wordt enorm gewaardeerd.” aldus Ivo van Schaik, voorzitter raad van bestuur Spaarne Gasthuis.

Van Schaik geeft verder aan dat dit natuurlijk een ongekende situatie is en dat hij begrijpt dat mensen ongerust zijn. De niet spoedeisende operaties worden verplaatst om de verspreiding van het coronavirus in het ziekenhuis te voorkomen en om ervoor te zorgen dat alle capaciteit beschikbaar is voor de zorg van patiënten die het nu het hardst nodig hebben. Tot 6 april zijn alle afspraken in het ziekenhuis aangepast naar een telefonische afspraak, als dat medisch mogelijk is.

De bestuursvoorzitter wil graag benadrukken dat het ziekenhuis ook open blijft voor reguliere niet aan het coronavirus gerelateerde spoedgevallen. ,,Ik kan mij voorstellen dat mensen zich afvragen wat er nu gebeurt als ze bijvoorbeeld een been breken, een keizersnede hebben gepland of een oncologische operatie moeten ondergaan. Deze zorg gaat dag en nacht door. We moeten wel met z’n allen extra voorzorgsmaatregelen nemen. Kom niet zonder afspraak naar ons ziekenhuis. Heeft u wel een geplande operatie of afspraak die doorgaat, maar u heeft klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, neem dan contact op het ziekenhuis. We helpen u dan zo goed mogelijk verder. Het is mooi is om te zien hoe groot de betrokkenheid bij de zorg is in de samenleving. Gezondheid is iets van ons allen. Samen moeten we de schouders eronder zetten. De hoeveelheid steun is hartverwarmend: van hotels die hun bedden aanbieden tot en met bloemen, eten en knutselwerken van kinderen. Grote dank namens alle medewerkers van het Spaarne Gasthuis.”