Situatie Ellen Rohde onder de loep genomen

Castricum – Onze publicatie over de ernstig zieke Ellen Rohde, die zich zorgen maakt omdat ze naar eigen zeggen onvoldoende hulp ontvangt, heeft veel reacties losgemaakt. Ellen (41) lijdt aan ME en deed twee weken geleden in onze krant haar verhaal. Ze legde uit dat ze niet de zorg ontvangt die nodig is en dat ze de gemeente officieel in gebreke heeft gesteld ten aanzien van het niet nakomen van een resultaatsverplichting.

Op onze publicatie werd door een aantal lezers verontwaardigd gereageerd. Eén van hen startte een petitie, waarin hij de adviesraad voor het sociaal domein in de gemeente Castricum oproept om iets te doen aan het ontoereikende WMO-beleid met betrekking tot de ziekte ME. Deze petitie werd in vijf dagen tijd 143 keer ondertekend. Ook is bij de gemeente een intern onderzoek gestart naar de casus van Ellen. (Foto’s: aangeleverd)

Op de foto:
In het pakket, dat per post is aangeboden, zit een map met de petities en attributen die mensen met ME zelfs in het donker nog moeten dragen, zoals een oogmasker en een zonnebril, maar ook oordoppen en een headset. Ook is een anoniem ervaringsverhaal meegezonden van iemand met een verstoorde prikkelverwerking. Hieronder de volledige tekst van dat verhaal. (Foto’s aangeleverd)