Sint zit niet stil op Bakkerspleintje

Castricum – Het is niemand ontgaan, Sinterklaas is weer in het land. Hij heeft daarbij nogal wat tijd uitgetrokken zich aan de Castricumse kinderen te laten zien. Dat gebeurde in eerste instantie met de intocht zaterdag, zie elders in dit blad, waarna meteen al de schoen gezet mocht worden op zondag de 17e. Die schoen kan worden binnen gezet bij restaurant Wier&Ga, waarbij Sint het in ogenschouw neemt. Dat schoen zetten kan trouwens elke dag tot en met 26 november. Dat wordt spannend.

Zaterdag de 23e november staat het Bakkerspleintje op z’n kop met veel zwarte pieten, een pietentent, pietengym en nog veel meer. Natuurlijk rijkelijk voorzien van snoepgoed.

Woensdag de 27e november kan de schoen opgehaald worden, met hopelijk iets erin. Vervolgens zorgen de ‘Creatieve Wieven’ voor vermaak en is natuurlijk Sinterklaas hierbij aanwezig van 16.30 tot 17.30 uur.

Zaterdag de 30e november start het feest om 10.30 uur als Sint en de zwarte pieten komen ontbijten bij Wier&Ga, wat een hele toer zal worden met die baard.

Dan alweer zondag de eerste december, als de winkels open zullen zijn en vele pieten komen lunchen van 12.00 tot 13.30 opnieuw bij Wier&Ga om aansluitend tot 17.00 uur bij de ‘Tafel van 2’ Sintpollepels te gaan maken. Laat papa of mama het fototoestel maar meenemen. (tekst Aart Tóth)

(Foto: De Creatieve Wieven bij de voorbereiding – Aart Tóth)