Silk Road Dansfestival komt naar Castricum

Castricum – Inwoners en bezoekers van Castricum kunnen deze zomer genieten van Centraal-Aziatische danskunst, cultuur en gerechten tijdens het Silk Road Dansfestival. Beleef op 27 augustus de kleuren, geuren en klanken van de Oosterse cultuur aan de Overtoom of kom op 28 augustus naar het strand.

Een bezoek aan de befaamde Zijderoute blijft tot op de dag van vandaag een avontuur. Castricum is voor één de Zijderoute aan de kust. Uiteraard met respect voor de natuur en de prachtige leefomgeving. Het tweedaagse dansfestival richt zich op de Oosterse cultuur en biedt onder meer dansdemonstraties en -workshops met als thema natuur en milieu. Het culturele en kunstzinnige dansfestival heeft tot doelstelling om de kunstvorm dans in Noord-Holland te promoten. Tegelijk wil men bewustwording van duurzaam gedrag van bewoners en festivalbezoekers ontwikkelen. De organisatie is in handen van Cunsong Xu en Roos Hendriks van Stichting Groundbreakers en hun team.

Programma

Op het programma staan onder neer The Next Generation of Zhuang Zi en Cunsong Xu, breakdance uit Parijs van Allesandro Ottaviani, Zhuang Sun met een bespeling van het Chinese klassieke instrument de erhu, Oosterse muziek van Nawras Altaky, beeldende kunst door Marion Alberts uit Castricum, een dansparade voor een plasticvrije wereld, Chinese hapjes en bubble thee en dansworkshops van Break & Kung Fu. Het belooft een inspirerend, toegankelijk, creatief, uitdagend en uniek evenement te worden. De in China opgegroeide choreograaf Xu benadert dans vanuit een uiterst experimenteel perspectief, altijd op zoek naar de grenzen van dans. Chinese oudheid is het begin en dat wordt naar hedendaagse Westerse moderne kunst getransformeerd en gecombineerd.

Meer info

De vorm en identiteit van Groundbreakers is crossover dansproducties. Moderne dans met break, moderne dans met Chinese dans of andere Chinese kunstvormen. Dans met Kung Fu en acrobatiek. Kijk op www.groundbreakers.nl voor meer informatie en om kaarten te kopen. Op beide dagen is het evenement te bezoeken van 12.00 tot 18.00 uur. (Afbeelding: aangeleverd)