Sfeervolle kerstzang in de dorpskerk van Castricum

Castricum – Op woensdagavond 21 december stroomde het publiek de dorpskerk van Castricum binnen voor een kerst-meezingconcert, verzorgd door het projectkoor van Stichting De Witte Duif Castricum. Het koor, onder leiding van Marianne Beitler, bracht Nederlands- en Engelstalige kerstliederen ten gehore.

De veelal meerstemmige liederen waren niet eenvoudig, maar klonken zeer geslaagd. De muziek nodigde uit tot meezingen en dat deed het publiek dan ook ‘uit volle borst’. Zo ontstond een concert in warme kerstsfeer waaraan ieder deelnam. Intermezzo’s werden verzorgd door Maas Beitler en Huib Bakker, waarbij Huib een fabel vertelde, geïnspireerd op de verhalen van Toon Tellegen. De fabel vertelde een verhaal over een bijzondere dierenwereld waarin dieren samen ervoor zorgen dat één van hen weer een huis heeft. Tegelijk bracht dit verhaal onder de aandacht hoe groot de waarde is van een huis om in te wonen: in deze tijd geen vanzelfsprekendheid. Glühwein en kerstbrood sloten het concert in kerstsfeer af.

Volgende project

Bent u enthousiast geworden om mee te doen met het koor van De Witte Duif, dan bent u van harte welkom om mee te repeteren voor het volgende project. Zangervaring is niet noodzakelijk om mee te kunnen doen. Op woensdag 18 januari om 19.30 uur vindt in de Schakel (naast de dorpskerk, Kerkpad 1 in Castricum) de presentatie plaats van het nieuwe project en maakt het koor gelijk kennis met de eerste liederen. (Foto: aangeleverd)