Sergio doet huwelijksaanzoek in live-uitzending van Radio 538

CHij wilde zijn vriendin dolgraag op een originele manier ten huwelijk vragen en meldde zich aan voor de Valentijnsactie van de wegenwacht op Radio 538. Sergio Felter werd uitgekozen en smeedde samen met het radiostation een plan om zijn vriendin te verrassen. Donderdag vroeg hij Inge, onder toeziend oog van dj Wietze de Jager en sidekick Chris Bergström, ten huwelijk. 

Sergio en Inge reden op Valentijnsdag in de buurt van het gemeentehuis toen de auto begon te ‘haperen’. ,,Inge vond het wel vreemd”, schetst Sergio. ,,Ze zei nog: wat doe je nou raar, gisteren was er niks aan de hand.” Met de auto was ook niks mis, maar Sergio had in de buurt van het gemeentehuis met het team van 538 afgesproken. Hij belde ‘de ANWB’ voor hulp en voor het duo het in de gaten had stond er een cameraploeg voor hun neus. Voor Wietze het doorhad, ging Sergio op zijn knieën. 

,,Inge en ik hadden al een geregistreerd partnerschap, maar dat was meer uit noodzaak voor de aankoop van ons huis. Nu wilde ik haar ‘voor het echie’ vragen.” Inge zei volmondig ja.

Sergio heeft een hoop leuke reacties gekregen op zijn actie. ,,Mensen vinden het romantisch – daar sta je eigenlijk helemaal niet bij stil. Ik heb het echt uit liefde gedaan.” Inge was blij verrast en vond het heel speciaal. ,,We zijn al druk bezig met de plannen voor ons huwelijk”, zegt Sergio. ,,We willen graag voor de kerk trouwen en daarna onze vrienden uitnodigen. Bij de gemeente moet er ook nog het een en ander geregeld worden.” Hij vervolgt: ,,Er verandert niet veel aan de status, maar een huwelijk is wat meer waard, geloof ik.” (Mardou van Kuilenburg)