Het seizoen 2018-2019 van Limmen Cultuur

Limmen – De commissie muziek en literatuur van Limmen Cultuur heeft het programma voor het seizoen 2018-1019 weer met veel plezier samengesteld.

In oktober starten ze met De Andersons, een sprankelend en humoristisch kleinkunstgezelschap. Bij iedere voorstelling nodigen zij een speciale gast uit. In Limmen komen zij met ‘streekgenoot’ Sjoerd Kuyper, bekend van zijn kinderboeken.

In november en februari komen er twee schrijvers, te weten Jan Brokken en Herman Pleij. Jan Brokken is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. In oktober verschijnt zijn nieuwste boek ‘De rechtvaardigen’, daar gaat hij zeker over vertellen. Emeritus-hoogleraar Herman Pleij wordt beschouwd als een van de beste sprekers en weet een breed publiek enthousiast te maken voor cultuurhistorische onderwerpen en kan mooi vertellen over wat wij ‘typisch Nederlands’ vinden.

Traditiegetrouw een kerstconcert. Dit jaar met Men2b. Bekende kerstsongs, herkenbaar voor het publiek, uitgevoerd met verrassende choreografieën, zorgen voor een onuitwisbare indruk.

In januari Trio C tot de derde, joodse feestmuziek in de puurste en breedste zin van het woord.  Er is ruimte voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres. Van Balkan, gipsy tot klassieke muziek.

In april een optreden van Gerard Alderliefste & Friends. Een wisselend gezelschap, dat alle Franse hits in vol ornaat nieuw leven inblaast.

Natuurlijk hebben ze de vaste items. Zoals de Sinterklaasvoorstelling en in maart Artistiek & Creatief, de expositie van en voor de inwoners van Limmen en de wijde omgeving.

Op 4 mei herdenken ze de oorlogsslachtoffers, gevolgd door een stille tocht naar het monument in Castricum.

‘Bezoek eens onze site op www.limmencultuur.nl en laat daar een bericht achter’, aldus het onlangs uitgebreide bestuur van Limmen Cultuur. Op de website is alle informatie te vinden over optredens, tijden, locaties en toegangsprijzen.