Scoor een boek

AZ en Bibliotheek Kennemerwaard bundelen hun krachten. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ koppelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om zo veel mogelijk kinderen te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! wil men dat bereiken.

De voetbalexperience is een voetbalfeest, waarbij kinderen aan allerlei activiteiten kunnen meedoen. Hoe vaak kan jij een balletje hooghouden? Speel jij iedereen van het veld met tafelvoetbal? Welke acties maken jouw voetbalpoppetjes in jouw eigen gemaakte stopmotionfilmpje? Ontwerp jij het nieuwe AZ-tenue? Blaas jij iedereen van het veld met blaasvoetbal? Hoe goed kan jij dribbelen met de bal en welke voetbaltrucs kun je uitvoeren? Wie alle activiteiten heeft gedaan maakt kans op een leuke prijs. 

Meedoen aan dit voetbalspektakel? Dat kan in verschillende bibliotheken van 14.00 tot 16.00 uur. Op woensdag 27 maart vindt de voetbalexperience plaats in de bibliotheek in Castricum.

Thuis doelpunten maken en scoren? Hoe gaaf is dat! Haal de Scoor een Boek! poster op in de bibliotheek. Geef de poster thuis een mooi plekje en plak een bal (sticker) voor elke opdracht die je doet. Scoren met vrij lezen doe je op de helft van AZ. Plak een sticker voor elk gelezen boek, tijdschrift of krant. Voorlezen telt ook mee! Je maakt kans op extra prijzen als je je opgeeft bij az.nl/scoor-een-boek. Als deelnemer van Scoor een Boek! maak je kans op een gave AZ-bal of een gesigneerd AZ-shirt. Tijdens de Scoor een boek!-periode moedigt AZ-speler Pantelis Hatzidiakos je aan op de website met filmpjes.

Doe mee met Scoor een Boek! En maak kans op gratis kaarten voor een wedstrijd van AZ. Teken en kleur een originele kaft van je lievelingsboek en vertel waarom je dit een leuk boek vindt. Gebruik hiervoor het wedstrijdformulier dat je kan halen bij de bibliotheek en lever dit formulier hier ook weer in. 

Doe dit uiterlijk maandag 13 mei. In mei wordt de prijswinnaar bekend gemaakt op de website en social media. Meer informatie is te vinden op: www.bknw.nl/scooreenboek. (Foto: aangeleverd)