Schrijfwedstrijd voor kinderen geïnspireerd op De Gruwelijke Generaal

Castricum – Bibliotheek Kennemerwaard organiseert in samenwerking met uitgeverij De  Fontein een schrijfwedstrijd voor kinderen, gebaseerd op het boek De Gruwelijke Generaal van Jozua Douglas. Kinderen kunnen in de LuisterBieb het luisterboek beluisteren en daarna zelf een spannend verhaal schrijven over hun spion-juf of spion-meester. Ze kunnen daarmee een boek van Jozua Douglas winnen.

Het boek De Gruwelijke Generaal zit vol spionnen. Spionnen hebben vaak een heel gewone baan. Ze zijn tuinman, ober of autoverkoper. Iedereen kan een spion zijn. In de avonduren doen ze vaak hun geheime spionagewerk, zonder dat iemand het weet. Het zou dus zomaar kunnen dat de meester of juf een spion is. Stel je eens voor…! Gedraagt de meester of juf zich wel eens verdacht? Zo ja, wat is er dan precies aan te merken? Zo nee, dan is hij of zij misschien wel een supergoede superspion. Voor wie zou de meester of juf spioneren? Hoe ontdek je dat de meester of juf een spion is en wat gebeurt er daarna allemaal? Op internet staat een video met spionagetips die de kinderen kunnen bekijken om inspiratie te krijgen.

Om naar het luisterboek te kunnen luisteren, moeten de deelnemers aan de wedstrijd beschikken over de LuisterBieb-app die in de Google Play Store of de AppStore te downloaden is. Ze kunnen inloggen met de gegevens van hun Bibliotheekpas en het downloaden van de luisterboeken is helemaal gratis. Verder hebben ze een laptop, iPad of computer nodig om het verhaal te typen en te versturen. Is het verhaal (maximaal een A4 groot) af? Mail het naar po@bibliotheekkennemerwaard.nl met vermelding van naam, leeftijd en de naam van de school. De verhalen moeten vóór 18 april verzonden worden. Daarna leest een jury van bibliotheekconsulenten alle verhalen en wordt op vrijdag 24 april de uitslag bekend gemaakt.

Naast de eeuwige roem kunnen de deelnemers het boek De ongelooflijke Ravi Ravioli (beschikbaar gesteld door uitgeverij De Fontein) winnen. Dit is het tweede deel van de Costa Banana-serie van Jozua Douglas. De drie beste verhalen komen op de website van Bibliotheek Kennemerwaard te staan, waar iedereen ze kan lezen! Voor kinderen die geen genoeg krijgen van De Gruwelijke Generaal zijn er vervolgopdrachten op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/dbos-online te vinden.