Scholengroep viert 20-jarig jubileum

Tal van activiteiten voor medewerkers, leerlingen en ouders van basisscholen in Castricum

Castricum – Scholenbestuur ISOB bestaat in 2020 20 jaar. De scholenkoepel van onder meer de openbare basisscholen Juliana van Stolberg, De Klimop/ Sokkerwei, De Montessorischool en De Rembrandt in Akersloot heeft meerdere activiteiten in petto, voor zowel medewerkers als ouders en leerlingen.

„We kijken terug en vooral vooruit’’, vertelt directeur-bestuurder Robert Smid. „Vanuit de principes van ‘de lerende organisatie’ willen we iedereen op een passende manier bij het jubileum betrekken.” Zo houdt ISOB geregeld bijeenkomsten, zoals masterclasses en zogenaamde pizza-sessies, voor medewerkers en betrokkenen bij de organisatie. Bij de eerstvolgende, op 28 november, staat de kwaliteit van het ISOB-onderwijs voor de nabije toekomst centraal. Wat hebben kinderen dan nodig en hoe ziet ons onderwijs er dan uit?

Workshops
Andere geplande activiteiten in het kader van het jubileum zijn bijvoorbeeld workshops voor ouders in het kader van het nieuwe vierjarig Koersplan van de ISOB en een jubileumfeest voor alle medewerkers.

Onlangs woonden alle 300 medewerkers in het AZ-stadion een studiedag bij met als thema kindermishandeling. Smid: „Dit jubileum willen we vieren op een manier die past bij de ISOB. Sinds de vorming van de ISOB 20 jaar geleden is er veel bereikt. Er zijn volop ambities om het rijke onderwijsaanbod van onze scholen op peil te houden en waar mogelijk te versterken.”

Koepel
ISOB (Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs) begon in 2000 als bestuur van de scholen voor openbaar onderwijs in vijf gemeenten in Noord- en Midden Kennemerland en is inmiddels een koepel van negentien openbare scholen die staan voor kwalitatief goed onderwijs met als motto ‘Samen Sterk in Leren’. ISOB telt 300 medewerkers en 2800 leerlingen.

Een masterclass over pedagogische tact door Marcel van Herpen, voor ISOB-medewerkers. (Foto: ISOB)