Schaatsseizoen Wesley Hollenberg goed van start

Wesley Hollenberg heeft afgelopen zomer als B1 junior volop meegetraind bij de baanselectie van Schaatsacademie Haarlem. Hiervoor werd dagelijks gefietst, geskeelerd of aan hardlopen en krachttrainingen gedaan.

Weer met als doel snellere tijden op het ijs te kunnen realiseren, en zijn techniek te verbeteren. Maar ook om zich te kunnen plaatsen voor het NK Junioren Allround.  Half oktober is de schaatsbaan in Haarlem weer open gegaan, en vanaf toen zijn er weer dagelijks trainingen op het ijs uitgevoerd.

Afgelopen weekend waren de gewestelijke kampioenschappen, hier stonden de 40 snelste rijders aan de start die van de ijsbanen Haarlem, Alkmaar, Hoorn, Amsterdam en Utrecht komen. Het werd verreden in Alkmaar. Zaterdag stonden de 500 meter, hier reed Wesley een pr in 39.71, en de 1500 meter, waar hij als 5de eindigde, op het programma.

Zondag stond de 3 km gepland, Wesley reed hier naar de 2de eindtijd, door 414,14 op de klok te zetten. Deze mooie tijden zorgde ervoor dat hij in het eindklassement als 3de eindigde. Wat hem in dit weekeinde dus 2 podiumplaatsen heeft opgeleverd. Met deze uitslag heeft Wesley zich geplaatst voor de regiowedstrijden, welke op 9 en 10 januari in Breda en Den haag gaan plaatsvinden. Hier komen weer 40 deelnemers aan de start en daarvan gaan de eerste 14 weer door naar de landelijke selectie. De laatste stap is dan deelname aan het NK Junioren Allround in februari.
We houden jullie op de hoogte van de prestaties van Wesley op de weg daar naar toe.