Schaaktoernooi voor kinderen (6-12 jaar)

Regio – Op zaterdagmiddag 6 juli organiseert de stichting Buurtschaak samen met TATA steel een schaaktoernooi voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het is in het congrescentrum van TATA steel in Velsen-Noord. 

Stichting Buurtschaak geeft schaaklessen aan kinderen op verschillende locaties in Haarlem en omgeving. Ter afsluiting van het schaakseizoen organiseren ze nu een toernooi waar alle beginnende en gevorderde schakers welkom zijn. 

Jan Kouwenhoven, oprichter en voorzitter van stichting Buurtschaak zegt daarover: ,,We hebben dit seizoen weer meer dan 350 kinderen leren schaken en wilden graag een mooie locatie om het seizoen met een toernooi af te sluiten. Sommige kinderen hebben wel eens meegedaan met een schoolschaaktoernooi en weten dan hoe leuk het kan zijn om met andere kinderen een middag te schaken. TATA is de meest vanzelfsprekende partner als het over schaken gaat waarmee we de beschikking hebben over een geweldige speelzaal in hun congrescentrum. We hopen op een gezellige middag met veel deelnemers uit de regio”. 

Deelname is gratis en aanmelden kan via www.buurtschaak.nl.