Savoy Jazzband bij Jazz Session Club ‘Vredeburg’

De Savoy Jazzband is zo langzamerhand een vaste waarde bij de Jazz Session Club ‘Vredeburg’.  De club prijst zich gelukkig dat dit orkest weer een gastoptreden verzorgt op zondag 18 november. Het optreden begint om 17.00 uur (zaal open 16.00 uur).

Opgericht in september 2009 door een aantal doorgewinterde jazzmuzikanten, is de naam van de band afgeleid van de beroemde danszaal in New York ‘The Savoy Ballroom’. Hier werd zowel zwart als blank publiek toegelaten, iets wat in die tijd niet gebruikelijk was. De naam past goed bij de band omdat de leden er – ondanks het verschil in karakter en klank – een mooi geheel van kunnen maken.

Savoy is geen ‘oude stijl’ band, het repertoire van de band is zeer breed. Er wordt aandacht besteed aan bekende en minder bekende songs uit onder andere het American songbook, maar er worden ook eigen arrangementen gespeeld van nummers van o.a. The Beatles en Sting. De nummers behouden hun betekenis, maar worden soms in een andere maatsoort, vorm, tempo of sfeer neergezet zodat er een verrassend effect ontstaat.

De band past zich qua volume en repertoire aan de locatie en gelegenheid aan. Niets hoeft, maar meezingen mag en dansen ook! (Foto: aangeleverd)