Rover reageert op voorstellen PvdA Castricum

Onlangs heeft de PvdA Castricum een open brief opgesteld over het openbaar vervoer met een aantal aanbevelingen. De Rover afdeling Noord-Holland noord heeft daarop gereageerd. Naar het gevoel van Rover klinkt in de brief van de PvdA de opvatting door dat het beroerd is met het OV en dat het nog slechter wordt. Met een dergelijke opvatting is Rover het niet eens.

Castricum is met een vier maal per uur verbinding naar Amsterdam en Utrecht op werkdagen en zaterdag een bevoorrecht NS-station, meent Rover. Waarschijnlijk zal deze frequentie vanaf december ook op zondag worden geboden. De verbinding naar Haarlem en Den Haag zijn de laatste jaren wel slechter geworden. Rover heeft in overleg met NS gedaan gekregen dat er in de spits weer een intercity is gaan rijden tussen Castricum en Haarlem.

In de open brief stelt de PvdA zes maatregelen voor. Met twee daarvan is Rover het eens, de andere zijn inmiddels achterhaald door de feiten, zijn onmogelijk of onwenselijk. Met het voorstel van de PvdA om alle IC’s in Zaandam te laten stoppen, dus ook de IC Heerlen-Enkhuizen is Rover het eens. Dat geldt ook voor het idee de IC Alkmaar-Haarlem in twee richtingen te laten rijden. Rover stelt de partij voor verder te praten over de verbeteringen van het openbaar vervoer.