Roparun-team Keep on Running over de finish

Castricum – In het Pinksterweekend is de Roparun, de non-stop estafetteloop voor het goede doel, in Nederland gehouden. Team 130 Smit & Partners Keep on Running, met teamleden uit Castricum, Limmen, Heiloo en Alkmaar, kwam maandag 6 juni moe maar voldaan over de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Een geweldige groepsprestatie, zeker als je bedenkt dat ze úren achter elkaar door de stortregen hebben hardgelopen en gefietst.

Dit jaar is de RoParun (eigenlijk gaat de tocht van Parijs naar Rotterdam) binnen Nederland gehouden. De start was op Vliegveld Twenthe. Na 534 kilometer non-stop en binnen 48 uur hard te hebben gelopen, onder begeleiding van fietsers, kwam team Keep on Running aan in Rotterdam. Wat een avontuur! Deze sportieve prestatie voor het goede doel wordt niet voor niets ‘een avontuur voor het leven’ genoemd. Dit verwijst natuurlijk naar de goede doelen van Stichting Roparun. Het motto van de Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Sponsoring

Voor team Keep on Running is deze editie extra belangrijk omdat teamlid Peter Kok in december 2021 aan kanker is overleden. Peet was er in gedachte en zichtbaar op de mouw van het sponsorshirt bij. Over sponsoring gesproken; het team is onder meer gesponsord met een grote VSDV Transport-vrachtwagen (omgebouwd tot rijdend hotel), heerlijke maaltijden van horeca uit Heiloo en hoofdsponsors CiRoPack, Smit & Partners en diverse Hema-filialen. Dankzij deze sponsoring en donaties kan het team eerdaags een groot bedrag overmaken naar Stichting Roparun. Het ingezamelde geld gaat naar doelen die het leven van mensen met kanker draaglijker maken. Tot 22 juni kunnen via https://roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/130 nog donaties worden overgemaakt naar team 130. (Tekst: Marije Smit / Foto: aangeleverd)