Rondje Stelling fietsen

De sportieve fietstoertocht Rondje Stelling biedt 65, 120 en 170 kilometer lang genieten van de historische forten in het Noord-Hollandse waterlandschap. De organiserende partijen UWTC, Kennemer Toerclub, Alcmaria Victrix en Raisin Hope Foundation Nederland hebben zich dit jaar verenigd in de nieuwe stichting Fortza Velo.

Zo willen zij de jaarlijkse toertocht naar een nog hoger plan trekken. Doel is om het UNESCO Werelderfgoed De Stelling van Amsterdam onder de aandacht te brengen en daarnaast mensen met een beperking meer mogelijkheden te bieden om ook te fietsen. Een deel van het inschrijfgeld gaat dit jaar dan ook weer naar het fietsnetwerk van de Raisin Hope Foundation Nederland. Deze stichting realiseert een landelijk netwerk van aangepaste fietsen, die gratis kunnen worden geleend door mensen met hersenletsel. Ook worden deelnemers opgeroepen een eigen sponsoractie rond Rondje Stelling op te zetten voor dit goede doel.

Er kan zondag 3 september vanaf 7.00 uur worden gestart vanaf Fort aan den Ham in Uitgeest. De route is volledig uitgepijld en onderweg zijn er verschillende verzorgingsposten. Voorinschrijvers krijgen korting en kunnen inschrijven via www.rondjestelling.nl.