Ron Boendermaker staat op scherp

Akersloot – Mountainbiker Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft na een zware strijd de snelste tijd gereden in de donderdagavondrit op sportpark De Cloppenburch. Na een afwezigheid van ruim een maand stond Boendermaker weer aan de start en stak niet onder stoelen en banken wat zijn aspiraties waren. Met minder dan een plek op het podium is hij nooit tevreden en nu was de hoogste stek zijn streven.

Met oog voor perfectie en detail is de Egmonder met zijn voorbereiding bezig en laat niets aan het toeval over. Na een voortvarende start in 5.10 minuut over de eerste ronde, ondanks de storm maar zonder de daarvoor nog vallende hoosbuien, wist hij die tijd ook nog in de tweede omloop aan de dag te leggen. Daarna liepen de tijden daarna met enkele tellen per toer op om uiteindelijk zijn eindtijd op 53.06 minuut stil te laten staan. Walter van Kuilenburg deed wat van hem verwacht werd; volhardend en met een voortdurende smile op zijn gezicht werkt de nu in Heiloo wonende voormalig Amsterdammer zijn opdracht af om als tweede in 56.17 minuten achter Boendermaker te eindigen.

Ook de als derde in de uitslag komende Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef in 58.57 minuten mocht onder deze zware omstandigheden oprecht tevreden zijn. Als door een schijnbaar aangedreven dieselmotor opende hij met een tijd van een aantal tellen boven de 6 minuten om vervolgens met een aflopend schema ruim onder die grens van 6 minuten te gaan opereren. Met nog drie omlopen voor de wielen stokte zijn neerwaartse spiraal om het restant aan ronden geconsolideerd af te sluiten.