Ron Boendermaker pakt de bloemen

Akersloot – Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft voor de afwisseling weer eens de hoogste podiumplek bemachtigd in de wekelijkse mountainbikewedstrijd op sportpark De Cloppenburch. Bij afwezigheid van Henk Verdonk junior wegens ziekte zou de wedstrijd wel eens een spannend verloop kunnen krijgen, gezien de namen op de deelnemerslijst. Walter van Kuilenburg, Wout Bakker, Koen Konst en Ron Boendermaker, die normaal bij deelname van Henk Verdonk junior buiten het net visten, konden nu onderling echt om de hoofdprijs fietsen.

Na even een rustige start was het Ron Boendermaker die het initiatief naar zich toe trok en er vandoor ging. Gestaag bouwde hij een voorsprong op, een trio achterlatend. Het trio Wout Bakker, Koen Konst en Walter van Kuilenburg volgde op een afstand die te overbruggen leek, maar zienderogen toch uitzichtloos bleek te worden. Meestal onder aanvoering van Wout Bakker, die volgens kenners aan de kant hiermee zijn kansen leek te vergooien voor een tweede plek, kwamen ze niet meer in de buurt van Boendermaker.

Ook werden de kansen op die plek toegedicht aan Walter van Kuilenburg, die nog wel zou kunnen wegrijden bij Bakker en Konst. Achteraf bleek uit de woorden van Van Kuilenburg, dat hij aan zijn max zat, dus dit scenario kwam niet uit. Doordat Ron Boendermaker twee keer even van de fiets moest om lucht bij te pompen, wist het trio toch weer aan te sluiten in de hoop alsnog aanspraak te kunnen gaan maken op een zege. Ron Boendermaker liet daar geen twijfel over bestaan door weer weg te rijden en zijn overwinning veilig te stellen.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 2. Wout Bakker, Heiloo; 3. Koen Konst, Castricum; 4. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 5. Alex Hageman, Limmen; 6. Chris Kemp, Egmond aan den Hoef; 7. Yvonne Zomerdijk, Limmen; 8. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 9. Barry Schrama, Akersloot; 10. Piet Veldt, Akersloot.