Romy’s eerste echte Vierdaagse van Nijmegen

Castricum – Na de Nijmeegse Vierdaagse van 2019 vroeg Romy Schulkes aan oma Tineke: ,,Als ik 12 ben, mag ik dan mee?’’ ,,Zou je dat willen?’’ ,,Heel graag!’’ Zo begon het avontuur in september van 2019. De eerste trainingswandeling was een pittige, met veel regen en wind. Zeker niet de gemakkelijkste oefendag. Een jaar later werd Romy 12 en ja… dan mag je meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse.

Zo werd er heel wat afgewandeld, schoenen van oma Tineke, tas van tante Ans en zo op naar Nijmegen. Toen kwam corona; in 2020 geen vierdaagse, maar Romy ging gewoon door met trainen. Vier dagen lang dertig kilometer per dag wandelen is niet niks. Volhardend liet ze zich inschrijven voor de editie van 2021. Helaas, hier weten we alles van. Maar wel blijven trainen, die Vierdaagse zou er komen! En inderdaad, afgelopen week ging het evenement door. Zo ging Romy met opa Manus en oma Tineke op weg naar Nijmegen. Wat was het spannend!

Het is een speciale editie geweest. De hitte maakte dat het een dag verkort werd. De tweede dag, Wijchen, was echt nog heel warm maar er werd goed gewandeld. Poeh poeh… die dag zit erop. Dan dag drie: Groesbeek. Een beetje regen, jammer… Maar wel dertig stoere kilometers in de benen. Het lopen ging eigenlijk steeds beter. Vrijdag, de dag van Cuijk, prachtig wandelweer: de dertig kilometer soepeltjes en heel goed gewandeld. Als beloning een echt Vierdaagse-kruisje. Het smaakt naar meer, volgend jaar wil Romy weer mee, en wellicht meer nichtjes van haar. Door het onvermoeibaar trainen met opa en oma en Romy zelf, is het een fantastische week geworden! Romy, Van harte gefeliciteerd! (Foto’s: aangeleverd)