Rockband The Lost Noise publiceert nieuwe track

Castricum – Indie-rockband The Lost Noise publiceert deze week de nieuwe track ‘Beautiful Mistake’. Na het bescheiden succes van het laatste album ‘Evolution’ heeft de band een nieuwe single opgenomen die volgens de band actueel is. Het nummer is vanaf vrijdag 14 juni via alle streamingdiensten te beluisteren.

Gitarist Nick Klok: ,,Beautiful Mistake is een krachtig maar toch ook gevoelig nummer waar liefde, haat, natuur en beton samenkomen tot één geheel. In ons nummer staan milieuvervuiling, de donkere tijden in de samenleving en de rol van A.I. centraal, met toch een sprankeltje hoop hoe mislukkingen toch tot een mooi geheel kunnen komen.’’ De band is in 2009 ontstaan en sindsdien neemt de band geregeld nummers op in de eigen oefenruimte in Castricum. Na de COVID-pandemie heeft de band in 2023 de EP ‘Evolution’ uitgebracht, een mix van krachtige rocksongs met subtiele lagen en solide groove.

In 2023 is daarmee de basis gelegd voor Beautiful Mistake. De krachtige tekst, in combinatie met de sferische tonen, geluiden, soundscapes en kenmerkende drumsamples, maken Beautiful Mistake een ballad, maar wel één van de alternatieve kant. De single is opgenomen in E-Sound Studio en in eigen beheer afgemixt en wordt dus op 14 juni 2024 gereleased op alle streamingsdiensten. Gitarist David Ruijgvoorn: ,,’Wij wilden de ingezette ‘evolutie’ doorzetten en alle geleerde componenten samen laten komen tot één geheel. Omdat wij al zo lang in deze samenstelling spelen, was het zoeken naar de relevante lagen een organisch proces, wat weken duurde in plaats van maanden. Mede omdat het een actueel onderwerp is, stond het nummer binnen acht uur op de recorder.’’

The Lost Noise bestaat uit drummer Jelmer de Backer, gitaristen David Ruijgvoorn en Nick Klok en zangeres-bassiste Natascha Tamarit de Reus. Kijk op www.thelostnoise.com voor meer informatie. (Foto: The Lost Noise)