Rob Roest en Tjerk Post winnen BGA Jubileum Open 2023

Regio – Op zaterdag 7 oktober vond de tiende editie plaats van het BGA Open Golftoernooi. De BGA is een golf association van enthousiaste golfers uit voornamelijk Akersloot, Limmen en Uitgeest. De club is opgericht in 2012 opgericht door Olly Satoer. Deze aan het spel verslaafde golfer vond in 2011 dat het tijd was om deze edele sport meer te promoten.

Dit jaar streden maar liefst 38 golfers in koppels van twee spelers tegen elkaar op basis van het stableford puntensysteem. Op deze wijze kunnen spelers van elk niveau tegen en met elkaar spelen. Ook oud-European Tourspeler Sergio Pattinama kon zich dus meten met het bizar hoge niveau van de BGA Tourgolfers. De voorlaatste editie vond plaats in 2019. Echter, door de COVID-19-epidemie kon pas dit jaar de tiende editie plaatsvinden en dus ook gelijk het 10-jarig jubileum.

Het toernooi vond wederom plaats op GC Kavel II in Middenbeemster onder winderige, maar droge weercondities. Het niveau was opnieuw extreem hoog. Maar uiteindelijk kan maar één koppel de winnaar zijn. En dat werden Rob Roest en Tjerk Post en wel op slechts één stablefordpunt verschil van de twee duo’s op plek nummer twee. Ook deden dit jaar vier dames mee, zij streden om de BGA Ladies Trofee. Kitty van Diggelen en Pauline Engelberts wonnen op één stablefordpunt van Alana van Diggelen en Felicitas Stern.

Kitty van Diggelen en Pauline Engelberts met organisator Olly Satoer en Rob Roest. (Foto: aangeleverd)

Uitslagen:

  • Winnaar BGA Open 2023: Tjerk Post en Rob Roest (foto)
  • Winnaar Longest Drive (300 meter): Mack Houthuizen
  • Winnaar Neary: Meesterschilder Cor Zeeuw
  • Winnaar Shortest: Bart Hein
  • Winnaar Best Dressed golfer 2023: Hector Kiwi Escobar
  • Winnaar BGA Ladies BGA Open 2023: Kitty van Diggelen en Pauline Engelberts
  • Winnaar Longest Drive Ladies 2023: Kitty van Diggelen
  • Winnaar Neary Ladies 2023: Alana van Diggelen

Foto boven:
Winnaar BGA Open 2023: Tjerk Post en Rob Roest. (Foto: aangeleverd)