Renovatie Fort bij Krommeniedijk van start

Uitgeest – Gedeputeerde Joke Geldhof gaf vrijdag 15 april samen met de samenwerkende partijen het startsein voor de voorbereidende werkzaamheden van de restauratie en herbestemming Fort bij Krommeniedijk in Uitgeest.
In het fort, dat wordt gerestaureerd door Stadsherstel Amsterdam, komt een bezoekerscentrum over ‘Natuur en Landschap’ in de Stelling van Amsterdam, een ruimte voor educatieve activiteiten van de Vrijwilligersgroep Fort bij Krommeniedijk en een woontrainingscentrum voor autistische jongvolwassenen.

Onder grote belangstelling van pers en publiek deed Ernest Briët, landschapsarchitect en directeur van Landschap Noord-Holland het openingswoord. Hierna volgde een inleiding middels een film met zang door Sopraan Karin Ten Cater en Bart Lust op trombone. Deze prachtige uitvoering werd vervolgd met de symbolische start van de voorbereidende werkzaamheden door gedeputeerde Joke Geldhof met het verwijderen van een steen uit het fort, dit als symbool dat men eerst moet breken en dan kan opbouwen.

Namens de gemeente Uitgeest was Wethouder Antoine Tromp vertegenwoordigd.

De planning is dat het bezoekerscentrum en de educatieve ruimte eind dit jaar klaar zijn en dat het woontrainingscentrum in de loop van 2017 in gebruik genomen kan worden. (Ger Bus)