Regiofinale voor DOS Castricum

Castricum – Zaterdag nam DOS Castricum deel aan de regiokampioenschappen turnen in Amsterdam. Iris Spil, Tessa Schermer en Sophie Denneman hebben het in de voorwedstrijden zo goed gedaan, dat zij deze finale mochten turnen.

Iris was als eerste aan de beurt. Zij kwam uit in niveau 5 en startte de finale op de sprong. Twee mooie sprongen lieten meteen zien dat zij hier terecht stond. Ook op de brug liet ze zien wat ze kan. Haar oefening op de balk ging, op één val na, goed en de vloeroefening was zo goed als perfect! Al met al een elfde plaats voor Iris in een spannende finale met een sterk deelnemersveld.

In de derde wedstrijd was Tessa Schermer aan de beurt. Zij startte op brug – niet haar lievelingstoestel – en liet daar een knappe oefening zien. Op de balk ging het mis, Tessa viel tijdens een radslag. Ze turnde echter gewoon door, met vervolgens op vloer haar hoogste cijfer; een 11.45. Tot slot was het onderdeel sprong aan de beurt – wel haar favoriete onderdeel. Hier behaalde zij een knappe 11.3. Het resulteerde in een veertiende plaats.

In de laatste wedstrijd mocht Sophie Denneman (foto) haar kunsten laten zien. Haar wedstrijd begon eveneens op brug. Het inturnen zag er soepel uit en met haar oefening behaalde zij een mooi cijfer. Daarna ook een mooie oefening op balk, zonder val. Vloer werd haar beste onderdeel met als cijfer een 11.70. Op de sprong eindigde ze met een 10.90 en in het klassement werd ze negende. DOS is zeer trots op haar turnsters en kijkt uit naar het nieuwe seizoen.

Is uw kind of bent uzelf ook geïnteresseerd in lekker bewegen bij een leuke club? Kijk dan eens op www.doscastricum.nl voor de mogelijkheden. DOS biedt lessen in turnen, trampolinespringen, dans en allerlei uren voor volwassenen. Maak een afspraak voor een proefles. Voor sommige uren geldt een wachtlijst. (Foto: Liesbeth Oonk)