Redelijke eerste helft genoeg voor Meervogels ’31

Akersloot – Meervogels 2 blijft verbazen, want onder aanvoering van uitblinker Niels Lamberts werd koploper Fortuna W. 2 aan de zegekar gebonden met 2-0. Nog maar één punt te gaan tot de kop: waar stopt het?

Meervogels 1 gebruikte een redelijke eerste helft om de Rijp op onoverkomelijke afstand te zetten. Na 20 minuten was het 2-0 door twee goede goals van topscorer Tom Adrichem met dito voorbereiding vanaf rechts. De Rijp was vooral gevaarlijk vanuit de omschakeling en kon zo ook via Mikey Hoffs de 2-1 aantekenen. De twee goals marge waren snel hersteld via een rake kopgoal van Niek van der Eng en even later mocht Jelle van der Eng aanleggen vanaf elf meter na een handsbal: 4-1. Het was slordig dat Meervogels toch vlak voor rust een tweede tegentreffer incasseerde na opnieuw matig verdedigend werk. Rust: 4-2.

Na rust was het niveau enige tijd onder de maat. Meervogels hinkte op twee gedachten en De Rijp kon het niet. Zeker nadat beide handenbinders Mikey Hoffs en Nick Visser geblesseerd het speelveld hadden verlaten, was de koek op bij de Walvisvaarders. Meervogels was daarna oppermachtig en had de stand naar een zeer voordelige marge kunnen uitbouwen. Dat gebeurde nu nauwelijks. Alleen de goed invallende Lex Broertjes zag een gekraakt schot nog binnenvallen in de verste kruising. Eindstand: 5-2.

Volgende keer staan Geel Wit’20 2 tegen Meervogels’31 2 (11.30 uur) en Beemster 1 tegen Meervogels’31 1 (14.00 uur) op het programma.

Stijn Beentjes en Niek van der Eng bezweren deze Rijper aanval (Foto: Lynn Adrichem)