Purmerend wederom struikelblok voor Meervogels’31

Akersloot – Er lag een lastige zondag op de loer voor de twee selectieteams van Meervogels’31. Het tweede moest afreizen naar het hoge noorden om daar ZAP 2 te bestrijden. Onder moeilijke omstandigheden werd dit team verslagen met 1-0 en is Meervogels 2 nu trotse koploper in de poule.

Helaas kon het vlaggenschip hier geen navolging aan geven. In een vervelende wedstrijd werd een vlot verkregen achterstand niet meer weggewerkt. De eindconclusie mocht toch wel zijn dat ze zich eigenlijk geen raad wisten met het vele balbezit en dat het cordon aan gele Purmerenders niet geslecht kon worden. Het tempo waarin de bal werd rondgespeeld lag eenvoudigweg te laag en er kon altijd wel weer een tegenstander de weg naar de goal afsluiten. Daarbij werd ook zeker het fysieke aspect niet geschuwd en in de tweede helft was de sfeer af en toe grimmig. De jonge scheidsrechter had hier wel wat daadkrachtiger mogen optreden.

Uiteindelijk eindigde Purmerend wel met tien man na een oliedomme rode kaart, maar het spelbeeld veranderde niet. Het was daarvoor al vrouw en kinderen eerst en Purmerend ging vrolijk door met hun afbraakvoetbal. Helaas voor Meervogels bracht hen dit wel het gewenste resultaat en hebben ook zij plots weer aansluiting met de top in 3B. Volgende week speelt Meervogels’31 1 tegen Sporting Krommenie 1 om 14.00 uur en Meervogels’31 2 tegen Spartanen 2 om 11.00 uur.

Meervogels-aanvaller Kaj Verduijn stoomt op (Foto: Lynn Adrichem)